Voor de vervanging van servers, opslag en back-up heeft de Gemeente Gorinchem twee aanbestedingen uitgeschreven en gegund aan CAB holland.

Vanwege de omvang van de organisatie, en de publieke functie, is een hoog beschikbaar systeem ontworpen tegen een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteit verhouding.

CAB holland heeft vanuit een eerder project alle fysieke werkplekken al mogen ombouwen naar een in huis Server Based Computing concept. In het ontwerp voor de vervanging is rekening gehouden met actuele technologie om zowel de servers als werkplekken optimaal te laten functioneren.

Het perceel opslag speelt een belangrijke rol in de gebruikerservaring en beschikbaarheid van het systeem. Ons ontwerp is gebaseerd op Dell Compellent Storage, waarbij ook de Oracle infrastructuur gebruik gaat maken van deze opslag.
Om systeemsnelheid meetbaar en controleerbaar toe te kennen aan de gewenste toepassingen is dit een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Hiermee is tevens voldaan aan de gestelde performance eisen.

De migratie van de bestaande infrastructuur is geruisloos en zonder verstoring in samenwerking met de ICT afdeling van de Gemeente gerealiseerd.

Het back-up ontwerp is zodanig dat de Gemeente alle handling voor het wisselen en transport van back-up tapes achter zich heeft gelaten.
Dankzij de snelle en beveiligde glasvezelverbinding tussen de Gemeente en onze datacenters staat een kopie van de in huis disk back-up oplossing op veilige afstand.

Wij danken de Gemeente Gorinchem voor de gegunde opdracht en het vertrouwen. We kijken terug op een zeer prettige samenwerking en een resultaat conform afspraak.